Infografic – starea comertului electronic in 2013, in Romania

O comparatie intre statisticile anului 2012 si 2013 referitoare la e-commerce

 

Unul dintre cele mai recente infografice prezentate in online arata intr-un mod eficient starea pietei de comert electronic in anul ce s-a incheiat recent. Analiza este prezentata de catre Silkweb si GPeC (Gala Premiilor eCommerce), cu ajutorul informatiilor furnizate din surse ca: MasterCard, Daedalus Millward Brown, RomCard, VISA, GPeC.

E-Commerce ROMANIA 2013

Raport oficial GPeC al pietei e-commerce romanesti pe anul 2013

  • Analizand aceste informatii, se pot observa anumite imbunatatiri – un numar tot mai mare de romani aleg sa cumpere online (peste un sfert din populatia cu acces la internet).

  • Platile cu cardul au atins pragul de 220 milioane de Euro (suma inregistrata de RomCard, prin sistemul 3D secure). Aceste plati procesate online se refera atat la zona de retail, de servicii, utilitati, ticketing, travel si asa mai departe.
  • Mai mult de atat, numarul magazinelor online romanesti a crescut semnificativ, cu aproape 30 de procente – astfel, daca in 2012 erau functionale 3500 de astfel de siteuri de comert electronic, astazi numarul acestora a ajuns la 4500.
  • Numarul de carduri active, utilizate efectiv pentru tranzactiile online, a depasit in 2013 pragul de 600.000 – o crestere de aproape 200.000 fata de anul 2012.
  • In ceea ce priveste metodele preferate de plata, in zona de retail, romanii prefera rambursul. Peste 90% dintre romani s-au decis, in 2013, sa plateasca cash, produsele comandate, la livrarea acestora de catre curier; in vreme de aproximativ 5% folosesc plata prin card, pentru astfel de achizitii.

Infograficul de mai jos trateaza si aspecte legate de cumparaturile din zona tranzactiilor online internationale, realizate bineinteles cu cardul.

infografic ecommerce romania 2013 infografic ecommerce romania 2013

 

Citeste aici mai multe informatii si ia codul pentru inserare in blogul sau site-ul tau. Pentru mai multe informatii se poate accesa siĀ blogul GPeC .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

top