Cateva sfaturi pentru blogul tau – optimizare si usability

Ai adaugat site-ului tau un blog, pe platforma WordPress sau utilizezi un blog pentru a publica constant pe internet? Atunci s-ar putea ca in  procesul sau de optimizare sa fi uitat cateva aspecte – daca le vei trata corect, nu doar motoarele de cautare te vor gasi mai usor, ci si utilizatorii tai vor beneficia intr-o mai mare masura.  De asemenea, s-ar putea ca anumite erori sau aspecte de usability ale blogului sa fii trecut neobservate.

 

– Adauga butoane de social share articolelor pe care le publici. Instalarea unui astfel de plugin va dura foarte putin – verifica ca ele sa faca trimitere spre Facebook, Google+,Twitter, Pinterest, Linkedin (chiar daca nu consideri ca sunt folosite intr-o masura atat de mare de publicul caruia i te adresezi); pentru mai multe detalii despre modul in care te identifici in retele sociale click aici.

– Verifica prezenta sitemap-ului (harta site). Este recomandat ca acest instrument sa fie instalat pentru a permite motorului de cautare Google sa iti indexeze paginile mai repede. De asemenea, e ceva obligatoriu pentru inscrierea site-ului ulterior in aplicatii diverse de monitorizare a traficului.

– Utilizeaza  RSS feed  pentru ca cititorii tai sa ramana la curent cu ce postezi

– Instaleaza-ti Google Analytics, daca nu ai facut-o pana acum – vei vedea interactiunea utilizatorilor tai cu continutul pe care il publici, timpul petrecut pe anumite pagini sau articole etc.

– Apeleaza la pluginul ce permite utilizatorilor sa posteze comentarii la articolele din blog prin intermediul contului personal de Facebook.

– Construieste url-uri care sa contina denumirea titlului  articolului ce urmeaza a fi publicat; de exemplu, un articol anterior de pe blogul Mintmetrics a fost denumit www.wads.ro/lansarea-comunitatilor-google

– Optimizeaza-ti paginile statice, cu foarte mare atentie  – poti folosi de altfel pluginul All in one Seo pack

– Optimizeaza corect si imaginile pe care le inserezi in blog

– Activeaza functia de cautare in blog,  intr-un loc vizibil, usor de accesat

– Fa ca butonul de accesare a site-ului (sau a paginii de home) sa fie expus intr-un mod clar

– Apeleaza la adaugarea butonului de abonare la newsletter – pentru a gasi mai multe informatii despre email marketing  citeste aceste articole scrise pe silkweb.ro (daca publici periodic si vrei ca cititorii tai sa revina pe blog, primind aceste emailuri)

– Afiseaza butoanele conturilor tale in social media, cu posibilitatea abonarii/urmarii tale directe. In plus, inserand pluginul cu ultimele tweeturi, se maresc sansele ca toti mai multi vizitatori sa iti dea follow.

– Foloseste tags (etichete) relevante articolelor pe care le publici, integrandu-le mai apoi in categoriile corespunzatoare.

– Nu ignora erorile cauzate de broken links sau pagini inexistente.

 

Toate elementele blogului tau, alaturi de calitatea continutului tau, aduc o valoare experientei utilizatorilor.  De la elementele esentiale, precizate mai sus, pana la mici detalii,  poti crea un cadru foarte placut atat pentru vizitatorii tai, acordand de asemenea importanta cuvenita motoarelor de cautare – lucruri ce vor duce, treptat, la mai multe accesari si la o mai mare interactiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

top